ליקוט של ירקות ופירות בישראל הוא קצת יותר מסובך בישראל, שכן כמעט כל האזורים בהם צומחים ירקות ופירות בישראל הם אזורים חקלאיים פרטיים, וקטיפת פירות וירקות יכולה להיחשב כגניבה.. לכן, אם אתם יוצאים ללקט ירקות ופירות, חשוב מאוד לוודא שאתם עושים זאת במקום שבו הדבר מותר ומוסדר, ולא פשוט להגיע למטע ולהתחיל לקטוף. ובכל זאת, ישנם כמה צמחים שניתן לקטוף וללקט פרא, ולהכין ארוחה טובה בשטח.
הדוגמה הישראלית ביותר היא הצבר – אותו צמח קוצני עם הפירות הצהבהבים בחלקו העליון. עבודה עם צבר דורשת ניסיון (וכלים מתאימים) אבל מדובר בפרי שאפשר למצוא ברחבי הארץ, ושמזמן חוויית שטח טעימה ונעימה לאחר ניקוי הקוצים.
עצי הפרי שניתן למצוא ולקטוף מהם גם בסביבת פרא בישראל הם בעיקר עצי תאנה ועצי רימון. ניתן למצוא את העצים האלה לא פעם בקרבת יישובים עתיקים ונטושים באזור הצפון. כאן כבר מדובר ב"פינוק" מיידי יותר, שכן לאחר השטיפה ניתן לאכול את הפרי כפי שהוא. עם זאת, אפשר גם לנסות להשקיע יותר, ולהכין תבשיל שטח עשיר בגרעיני רימון או בתאנים, ואפילו להפוך את התאנים לריבה, בתוך סיר שהונח עם סוכר ומים על גבי מדורה.