מגזין Dacia

סלפי עם גמל

לא רק יטבתה וכושי רימון: 5 מקומות שווים לעצור בהם בדרך לאילת
הדרך לעיר הנופש הדרומית כוללת כמה שעות טובות של נסיעה על כביש הערבה, ולא רק הילדים מתקשים לצלוח אותה בלי הפסקה. הנה כמה תחנות ביניים שאתם אולי לא מכירים.
גם אם ימי הגשם בחורף השנה מועטים, בתקופה הזו עדיין לרובנו מתחשק להתכרבל על הספה בבית – אבל לפעמים כיף יותר לשבור שגרה ולנסוע למקום חמים יותר. או במילים אחרות – לרדת לאילת. שם, בקצה הנגב, במקום שבו השמש זורחת כמעט כל השנה, אפשר להרגיש קיץ אפילו בפברואר.

אז הזמנתם מלון, תיאמתם עם חברים או משפחה, ארזתם את עצמכם ואת הילדים ועכשיו כל מה שנשאר זה להגיע וליהנות. הנסיעה הארוכה, בטח עם ילדים, מחייבת אותנו מדי פעם לעשות עצירה להתרעננות. כולם מכירים את אתר מצדה, את קבר בן גוריון, את הפונדק של כושי רימון ואת פארק יטבתה, אבל יש עוד כמה מקומות יפים ומעניינים שאתם אולי לא מכירים, ולא כדאי לפספס בדרך לאילת. הנה כמה מהם.
חוות הגמלים ממשית
בכמה מילים:
אם כבר נוסעים במדבר, למה לא לשייט ב"ספינת המדבר" הטבעית? עשו עצירה שכולה חוויה, שתצטלם מצוין לפיד שלכם ושל הילדים בפייסבוק ובאינסטוש. עדר גמלי הרכיבה שבחווה הוא למעשה עדר נאקות (נקבת הגמל) והוא אחד הגדולים והמטופחים בארץ. רק אל תשכחו לתאם את הרכיבה מראש ולהגיע חצי שעה לפחות לפני שעת היציאה (בכל שעה עגולה 09:00-15:00). אחריה תוכלו ליהנות מכוס תה או לרכוש חלב נאקות, שלו מייחסים סגולות רבות.

מה הכי כיף:
התחושה ההרואית כשמתגברים על הפחד לעלות על הגמל.

איך מגיעים?
כ-7 ק"מ אחרי דימונה, בצומת הראשון פונים ימינה לממשית ולאחר 100 מטר יש פנייה שמאלה לחוות הגמלים.

כמה זה עולה?
טיול גמלים שאורך כשעה עולה 75 ₪ למבוגר ו-65 ₪ לילד.
מרכז המבקרים מצפה רמון
בכמה מילים:
הדרך לאילת עוברת באחד המקומות היפים והמיוחדים בישראל – מכתש רמון, ומרכז המבקרים שעל שפת המכתש הוא מקום אידיאלי לעצירה. המצפה שופץ וכולל כיום מרכז הנצחה גדול ומרתק לאסטרונאוט הישראלי אילן רמון ז"ל, אזור תצפית שממנו נשקף נוף עוצר נשימה של המכתש, "חי רמון" שבו אפשר לראות חיות מדבר נדירות, ואפילו "יצירמון" שבו הילדים יכולים לעשות עבודות יצירה בעזרת חומרים טבעיים.

מה הכי כיף:
לשבת בגן הבוטני כשברקע נוף המכתש, ולראות יעלים משוטטים סמוך אליכם.

איך מגיעים?
נוסעים דרומה בכביש 40 למצפה רמון, בכיכר השנייה פונים ימינה לרחוב נחל אלה, ומיד שמאלה לרחוב מעלה בן תור, עד לחניית מרכז המבקרים.

כמה זה עולה?
22 ₪ למבוגר, 14 ₪ לילד, 24 ₪ לסטודנט ו-14 ₪ לאזרח ותיק.
חולות צבעוניים במכתש רמון
בכמה מילים:
בזמן שאתם תערכו את אחד משולחנות הפיקניק לארוחת צהריים, הילדים ירוצו לכיוון הדיונות עם בקבוקי זכוכית ריקים שבהתאם מהבית, וימלאו אותם בחולות צבעוניים שישמשו גם כמזכרת נחמדה לטיול.

מה הכי כיף?
להתפעל מיצירות האמנות הצבעוניות של הצעירים ולהיזכר שגם אתם הייתם כאלה פעם.

איך מגיעים?
נוסעים דרומה על כביש 40 בתוך מכתש רמון. כקילומטר אחרי השילוט ל"מנסרה" תראו שילוט המפנה שמאלה לאזור החולות הצבעוניים.

כמה זה עולה?
חינם.
נחל תמר-צפית
בכמה מילים:
לפני הבטן-גב של אילת מומלץ לחלץ עצמות, וליהנות מהיופי המדברי המרהיב של אזור דרום ים המלח. רוצים עצירה מעט מאתגרת? זה המקום. טיול של שלוש-ארבע שעות באחד הנחלים המיוחדים והיפים בנגב הוא דרך מצוינת להפוך את הדרך דרומה ליפה ומיוחדת. המסלול מעגלי משום שבשלב מסוים הוא מתחבר לנחל צפית, וכל מה שצריך כדי ליהנות ממנו הוא מפת סימון שבילים, מים, נעליים סגורות וחוש הרפתקני. עבור הילדים זהו "לונה פארק" שיצר הטבע, כי ההליכה כוללת טיפוס בסולמות, חבלים, יתדות ויש גם כמה "מגלשות" סלע חלקות ומהנות. סיום המסלול חשוף לשמש, כך שבימים חמים חובה להצטייד בכובע וקרם הגנה.

מה הכי כיף:
לטפס בסולמות הארוכים בקניון הצר, עד שמגיעים לחלק החשוף שבמעלה נחל תמר ורואים את אזור דרום ים המלח במלוא הדרו.

איך מגיעים?
נכנסים לתחנת הדלק שבצומת הערבה, וממנה נוסעים בשביל עפר עד לתחילת המסלול של נחל תמר.

כמה זה עולה?
חינם
חוות האנטילופות
בכמה מילים:
ספארי, חמת גדר ומדבר במקום אחד. אטרקציה מושלמת לעצירה עם הילדים, שמצליחה לשבור את רצף הנסיעה ולתת להם להוציא אנרגיה. מומלץ להתחיל את הסיור במסלול הנסיעה שעובר בין מגוון אנטילופות אפריקאיות, אילים וזברות שמסתובבים חופשי בשטח. אחר כך ממשיכים ל"תיבת נח" גדולה שבה סוריקטות, חוטמנים, צבי ענק, שפני סלע ואפילו סרטני נהרות כחולים. לסיום, אפשר לשכשך במי בריכה נעימה ומקורה, מוקפת ערסלים, וליהנות מבריכת מי גופרית. החווה פתוחה שבעה ימים בשבוע, מ-9:00 בבוקר ועד שעה לפני השקיעה, ורצוי לתאם מראש את ההגעה.

מה הכי כיף:
הילדים הצעירים ייהנו מפינת הליטוף שב"תיבת נח", האת הגדולים יותר תצטרכו לשכנע לצאת מהבריכה, ובינתיים אתם תיהנו מהשקט.

איך מגיעים?
נוסעים דרומה בכביש 90 וכחמישה קילומטרים אחרי מושב ספיר פונים ימינה לדרך עפר המובילה אל החווה.

כמה זה עולה?
25 ₪ לאדם.

כתבות נוספות במגזין

Magazine
עניין של השקפה
הכירו 6 נקודות תצפית מרהיבות ברחבי ישראל.
דאצ'יה סנדרו, מבט מאחור עם תא מטען פתוח
תכנון נכון, התמקצעות מתמדת והבנת מהות המותג
כך מצליחים מרכזי השירות שלנו להציע טיפולים משתלמים.
שילוט דרכים
אנציקלופדיה על גלגלים, והפעם: כבישי ישראל
זוגי או אי זוגי? כחול או ירוק? מספרי הכבישים מספרים לנו הרבה