4. שיטת השכבות
האש דולקת, התיאבון בשמיים והחושים הקולינריים שלכם כבר ממש מחודדים. זה בדיוק הזמן למלא את סיר הפויקה שלכם בכל טוב הארץ. הסוד ביצירת טעמים הרמוניים, ולא משנה אם מדובר בפויקה צמחוני, טבעוני או בשרי, הוא לשמור על שיטת השכבות: המאכלים שזקוקים לזמן הבישול הארוך ביותר גם ימוקמו קרוב יותר לתחתית הסיר. בהתאם לכך, השכבה הראשונה לרוב תהיה בשר או עוף, מעליה נוסיף שכבת ירקות, השכבה השלישית תהיה פחמימות (דוגמת תפוחי אדמה, בטטה, אורז וחבריהם) ולבסוף נמזוג נוזלים לסיר.