ומה קורה כשמתעוררות מריבות קולניות על המקומות?
"כאן יש לי כלל נורא ברור. כשיש מריבות והן ברמה קולנית, אז ברגע שיש לי מקום בטוח לעצירה אני עוצר את האוטו, מתוך אמירה ברורה שכדי לנהוג צריך אווירה מסוימת באוטו, גם עבור הנהג, וגם עבור הבטיחות של הילדים. לכן אני עוצר בצורה רגועה, נותן לדברים להירגע ומנצל את ההפסקה לחילוץ עצמות".
האם להתערב, או לתת לילדים לפתור בעצמם? להציע הצעות לפתרון?
"כמו בבית, גם באוטו תמיד עדיף לתת לילדים להסתדר בכוחות עצמם. אם זה גולש לצעקות, אז יש משהו מאוד ברור באמירה שההורה עוצר את הרכב. אחרי כמה עצירות כאלו הילדים יבינו שזה גבול. חשוב לעשות את זה לא מתוך רוגז וצעקה. אם אתה כהורה צועק, אתה מאבד את הזכות להגיד לילדים לא לצעוק. צריך לומר להם 'תקשיבו: ככה אני לא יכול לנהוג, אני לא מרוכז, זה מסוכן ולכן אני עוצר'".
יש דרך למנוע את ההגעה לסיטואציה הזו?
"בהחלט. הרבה פעמים הכנה מוקדמת תמנע את המצבים הלא נעימים. ככל שההורה יודע מראש לאן הוא נכנס, כך קל יותר לילד. בהורות המודרנית אין זמן שבו כולם מדברים ויושבים יחד: אפילו ארוחת ערב כיום היא קצרה יותר מאשר נסיעה לטיול. לכן צריך להתכונן מראש".
אתה מתכוון לתוכנית בידור שההורים צריכים להכין? למי יש זמן לזה?
"ראשית, ההורה לא צריך להיות בידורית. הוא כן צריך להשמיע מוזיקה, להציע ספרים, לשחק משחקים שונים שלא מצריכים יותר מדי הכנה כמו משחקי אותיות, והאמת? גם להשתעמם מותר. אבל אני מדבר על הכנה אחרת – לא קשורה לבידור".
איזו הכנה?
"למשל להסביר לילדים מראש, לפני הנסיעה, לאן נוסעים, וכמה זמן תיקח הדרך. הורים גם צריכים לקחת בחשבון הפסקות של אוכל ושתייה, הפסקות שירותים, ולחשב זאת מראש בזמן היציאה מהבית. אם ההורים יתכננו מראש עצירות, זה ימנע הרבה מהקשיים שיכולים לצוץ. לפעמים אנחנו ההורים יוצאים בדקה התשעים, לא מתוכננים, ונותנים לילדים סיטואציה בלתי אפשרית".